Villkor

Uppdaterad 2020-05-27

Följande villkorstext gäller för alla produkter som tillhandahålls av NWT Media AB (NWT)

Avtalsvillkor

Användning av våra digitala tjänster

För att få tillgång till allt vårt digitala innehåll på våra sajter, inklusive e-tidningstjänster och annat digitalt innehåll, krävs ett individuellt användarkonto.

Du får enbart använda kontot för icke-kommersiellt bruk. Om ett konto används för andra ändamål har NWT rätt att stänga av kontot med omedelbar verkan. Du ansvarar för att uppgifter som du lämnar via ditt konto är korrekta samt att uppdatera dina uppgifter vid behov. Du ska förvara dina användaruppgifter (användarnamn och lösenord) till kontot säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta NWT om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

För att få registrera dig för digitalt användarkonto hos NWT måste du vara över 13 år. Är du under 18 år krävs dina målsmäns godkännande för att du ska få registrera dig och använda våra tjänster. Genom att registrera dig och skapa ett digitalt användarkonto intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från dina målsmän. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Systemkrav

Din tillgång till våra digitala tjänster är beroende av att du innehar egen hårdvara som exempelvis dator, surfplatta eller telefon. Dessutom krävs nödvändiga mjukvaror, såsom program för webbläsare, e-post eller nedladdade applikationer, samt lämpligt abonnemang för internetanslutning. NWT tar inget ansvar för din tillgång till dessa hårdvaror och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, som krävs vid användning av våra digitala tjänster. Våra digitala tjänster stöder som regel de senaste versionerna av de mest förekommande webbläsarna.

Cookiepolicy

Vad är cookies?

När du besöker en webbplats som tillhör NWT eller någon annan webbplats länkad från en sådan webbplats kan NWT komma att placera cookies eller annan jämförbar teknik i din webbläsare. All sådan teknik benämns nedan som ”cookies”.

En cookie är en datafil som sparas i den enhet du använder för att få tillgång till en tjänst, t.ex. i din dator, mobil eller surfplatta. Cookien identifierar din webbläsare eller enhet och känner igen den nästa gång du besöker webbplatsen. Varje gång du besöker en webbplats där du en gång fått en cookie blir din webbläsare eller enhet igenkänd. På så sätt kan vi förbättra och skräddarsy våra tjänster efter dina behov och din upplevelse av besöket på webbplatsen förbättras. Cookiefilen innehåller ingen personlig information utan identifierar bara den webbläsare eller enhet som du använder för att besöka webbplatsen.

Varför används cookies?

NWT använder cookies bland annat för att:

– Personalisera innehåll och annonser i våra tjänster

– Välja vilka annonser samt vilket icke annons-relaterat innehåll som ska visas för dig samt för att leverera detta innehåll

– Vår webbplats ska fungera som tänkt, t.ex. kunna undvika dubbelröstning i röstningsfunktionen

– Spara på och hämta information från din enhet

– Mäta trafik på vår webbplats

Ditt samtycke

Genom att besöka och använda våra webbsajter och tillåta cookies genom inställningarna i din webbläsare godkänner du vår användning av cookies. Om du inte vill godkänna vår användning av cookies behöver du stänga av funktionen för tillåtande av cookies i dina webbläsarinställningar. Om du inte tillåter cookies kan det hända att webbsidan inte fungerar som det är tänkt. Till exempel kan det uppstå inloggningsproblem och annonsstyrningen kan sluta fungera, vilket innebär att du kan se annonser oftare än avsett och att annonserna blir mindre relevanta för dig.

Vilka cookies använder NWT?

NWT använder sig av flera olika cookies för att få sina tjänster att fungera.
Lista över våra cookies finns här: https://kundservice.vf.se/wp-content/uploads/sites/22/2019/06/Cookielista-NWT-Media-AB.pdf

Våra partners som sätter cookies

Vi har partners som sätter cookies för att kunna mäta effekten av sin annonsering. Bland annat kan de mäta om samma användare har sett en annons på flera ställen eller om en användare som sett en annons sedan går vidare till annonsörens webbsida. Annonsörerna får inte använda informationen på webbläsarnivå utan bara för att ta fram statistiska sammanställningar under förutsättning att de raderas efter en begränsad tid. Se länkarna nedan för mer information om våra partners användning av cookies.

PartnerCookiespecifikationCookiepolicy
Leeadshttps://kundservice.vf.se/wp-content/uploads/sites/22/2019/06/Leeads-Cookies.pdfhttps://www.leeads.com/privacy-cookie-policy
Mediekompaniethttps://kundservice.vf.se/wp-content/uploads/sites/22/2019/06/PubMatic-Cookies.pdfhttps://pubmatic.com/legal/platform-cookie-policy

Du kan välja att tacka nej till cookies på webbplatsen http://www.youronlinechoices.com/se/dina-val.

Du kan välja att tacka nej till cookies från aktören Pubmatic på webbplatsen https://pubmatic.com/legal/opt-out/.

Analys och retargeting

Vi använder tekniktjänsten Hotjar som hjälper oss att bättre förstå våra användares upplevelse (t.ex. hur mycket tid man spenderar på vilka sidor, vilka länkar på sajten som man väljer att klicka på osv). Det gör att vi kan optimera och förbättra tjänsten och användarupplevelsen genom användaråterkoppling.

Hotjar använder cookies och annan teknik för att samla in data om användarbeteende och enheter såsom enhetens IP-adress (behandlas under din session och lagras i en avidentifierad form), enhetens skärmstorlek, enhetstyp (unika enhetsidentifierare), webbläsarinformation, geografisk plats (endast land), språket som används för webbplatsen samt inspelade musrörelser (för att identifiera felklick och liknande brister på våra webbplatser med syfte att skapa en bättre användarupplevelse).

Hotjar lagrar denna information för vår räkning i en pseudonymiserad användarprofil. Hotjar är avtalsenligt förbjuden att sälja uppgifter som de samlat in för vårt ändamål.

För mer information om Hotjar, se avsnittet ”om Hotjar” på Hotjars supportwebbplats: https://help.hotjar.com/hc/en-us

Vi använder retargeting-teknik. Denna teknik använder cookies för att spara detaljer om ditt intresse för våra produkter och tjänster. När du besöker vår webbsida kommer vi därför att läsa dessa cookies. Denna process är helt anonymiserad och du kan alltså inte identifieras genom vår användning av retargeting-teknik. Vi använder Google Analytics och Facebook-pixeln för retargeting.

Google Analytics

Vi använder Google Analytics för att identifiera våra besökares preferenser samt vilka delar av vår webbplats som är särskilt populära. På så vis kan vi anpassa innehållet i våra tjänster efter dina intressen, preferenser och behov och därmed förbättra våra erbjudanden till dig.

Om du inte vill att vi samlar in, lagrar och analyserar statistisk information om ditt besök på

webbsidan, eller om du inte vill ta emot information som är anpassad efter dina behov, intressen och preferenser på våra webbsidor, kan du när som helst invända mot framtida användning av din information (opt-out). För att invända mot framtida användning av din information behöver du installera en opt-out cookie i din webbläsare. En opt-out cookie kommer bara att visa att du har invänt mot användning av din information och den kommer bara att påverka den webbläsare som du gjort inställningen i. Om du tar bort cookien eller använder en annan enhet/apparat behöver du återigen invända mot användning av din information genom installation av en ny opt-out cookie.

Läs mer om hur Google använder cookies här:

https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=sv

Du kan välja att stänga av cookies genom att installera s.k. opt-out cookies här:

http://www.youronlinechoices.com/se/dina-val

Facebook-pixeln

Vi använder Facebooks analysverktyg för annonser på sina webbplatser, s.k. Facebookpixeln.

Facebookpixeln används för att kunna presentera bättre annonser för dig på Facebook och på våra webbplatser, till exempel erbjudanden eller nyhetsartiklar som vi tror att du skulle gilla. Vi använder även Facebook-pixeln för att mäta konverteringar för att kunna optimera våra annonser. Du kan läsa mer om Facebook-pixeln här: https://sv-se.facebook.com/business/help/742478679120153.

Facebook-pixeln administreras av Facebook och du kan när som helst ändra dina inställningar för användningen av den genom att ändra inställningarna på ditt Facebook-konto. Följ nedan instruktioner om du inte vill ha annonser som baseras på information om ditt beteende på Facebook och andra webbplatser och som samlats in genom användning av Facebook-pixeln:

Gå in på rubriken Inställningar och sekretess → Inställningar → Annonser →  Annonsinställningar. Välj ”Inte tillåtet” under rubrikerna “Annonser baserade på data från partner” samt “Annonser baserade på din aktivitet på Facebook-företagens produkter som du ser någon annanstans”.

Facebook placerar cookies på din dator för bland annat autentisering mot ditt Facebook-konto, annonsering och statistik. Läs mer om hur Facebook använder cookies här.

https://sv-se.facebook.com/policies/cookies/

Om du inte godkänner cookies

Om du inte godkänner cookies behöver du ändra inställningar för cookies i din webbläsare.
Vanligtvis hittar du dessa inställningar under menyn för “val” eller ”preferenser” i din webbläsare.

Om du vill ta bort cookies

Du kan ta bort cookies som har sparats på din dator. Du kan läsa mer om hur du gör det i din
webbläsare.
Om du vill ta bort cookies som placerats i din iPhone-, iPad- eller Android-enhet genom någon av våra appar kan du välja att radera den aktuella appen.

Dela-funktioner

Vår hemsida innehåller knappar som du som besökare kan använda för att dela innehåll med vänner via sociala medier, t.ex. via LinkedIn, Twitter, Facebook och Google+. Dessa externa webbsidor kan lämna cookies på din enhet/apparat när du är inloggad i deras tjänster. Om du vill ha mer information om dessa externa webbsidors användning av cookies och hur du kan hantera dessa rekommenderar vi dig att kontrollera deras respektive cookiesinformation.

Information om behandling av personuppgifter

Vilka personuppgifter vi behandlar, varför, enligt vilken rättslig grund och hur länge vi
behandlar dem.

För dig som är prenumerant

NWT för register över alla registrerade användare och kunder. Registret innehåller personuppgifter som exempelvis namn, födelseår/personnummer, postadress, telefonnummer, elektroniska adresser, kundnummer, bankkontonummer, prenumerationsuppgifter samt andra uppgifter som användaren angivit i kontakt med NWT. När du blir prenumerant av en tidning eller registrerar dig för ett digitalt användarkonto ingår du ett avtal med oss och godkänner därmed att NWT för in de uppgifter som du anger i detta register.

Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna uppfylla våra åtaganden enligt det avtal du ingår när du registrerar dig för ett användarkonto hos oss. Detta är även det främsta syftet med behandlingen av dina personuppgifter. Vi har också som ambition att informera och underhålla dig som prenumerant samt tillhandahålla och erbjuda information om nyttiga och efterfrågade tjänster och produkter. Vi behandlar därför även dina personuppgifter i syfte att du ska få relevant information, erbjudanden samt intressanta tjänster från oss eller våra samarbetspartners. NWT kan hämta information från externa källor för att hålla personuppgiftsregistret uppdaterat, för att kunna komplettera dina personuppgifter och för att se till att innehållet, erbjudandena och annonseringen som tillhandahålls från oss och våra samarbetspartners passar dig och dina intressen.

Vi behandlar dina personuppgifter under den tid som du utnyttjar våra, eller våra
samarbetspartners, tjänster eller erbjudanden och under sådan tidsperiod därefter som är förenlig med tillämplig lag.

För marknadsföring

Uppgifter som du direkt eller indirekt lämnar till NWT genom skapande av konto och utnyttjande av tjänsten, såsom till exempel namn, kontaktuppgifter, kunduppgifter, prenumerationsuppgifter, födelsedatum, kön, information om dina surfvanor (inklusive bl.a. din geografiska plats, sessionstid, vilka externa sidor du tidigare har besökt samt information om din övriga användning av våra tjänster och produkter), teknisk information om den enhet och den uppkoppling du surfar med på våra webbplatser/tjänster (inklusive bl.a. information om webbläsare, operativsystem och IPnummer) och uppgifter relaterade till dina kontakter med oss kan komma att användas av NWT eller våra samarbetspartners för marknadsföringsändamål. Marknadsföring kan ske via post, telefon, epost eller sms samt genom andra digitala kanaler. Den lagliga grunden för vår behandling av dina personuppgifter för detta ändamål är vårt berättigade intresse av att kunna marknadsföra produkter och tjänster som vi tror att du kan vara intresserad av.

Du har möjlighet att tacka nej till fortsatt direkt marknadsföring, vilket du gör genom att använda dig av svarsfunktionen i de e-postmeddelanden, sms eller andra meddelanden som vi eller våra samarbetspartners skickar till dig. Är du under 16 år kommer vi inte att skicka direktmarknadsföring till dig.

Vi betraktar dig som kund hos oss så länge du använder någon av våra tjänster. Vi behandlar dina personuppgifter för marknadsföringsändamål under ett år från att ditt kundförhållande med oss upphör.

För profilering

För att kunna utveckla våra produkter och tjänster, förbättra vår marknadsföring, vår kunskap om våra kunder samt våra erbjudanden till dig, kan vi på ett automatiskt sätt komma att samla in och analysera dina personuppgifter. Sådana uppgifter är till exempel namn, kontaktuppgifter, kunduppgifter, prenumerationsuppgifter, födelsedatum, kön, information om dina surfvanor (inklusive bl.a. din geografiska plats, sessionstid, vilka externa sidor du tidigare har besökt samt information om din övriga användning av våra tjänster och produkter), teknisk information om den enhet och den uppkoppling du surfar med på våra webbplatser/tjänster (inklusive bl.a. information om webbläsare, operativsystem och IP-nummer) och uppgifter relaterade till dina kontakter med oss. Därefter ger vi dig automatiskt anpassad information i form av artiklar, erbjudanden och annonser på vår hemsida som är relevanta för dig baserat på resultatet av vår analys av dina intressen och ditt användarbeteende (s.k profilering). Det finns för närvarande ingen profilering som har rättsliga följder för dig eller som på liknande sätt skulle påverka dig i betydande grad. Den rättsliga grunden för vår behandling i denna del är vårt berättigade intresse av att kunna utveckla vår affärsverksamhet och att i högsta möjliga utsträckning kunna erbjuda dig tjänster och produkter som matchar dina intressen, önskemål och behov.

Specifikt för digitala prenumerationer

NWT Media AB tillhandahåller webbplatserna nwt.se, vf.se, arvikanyheter.se, filipstadstidning.se, fryksdalsbygden.se, nkp.se, saffletidningen.se, karlskogatidning.se, sla.se, mariestadstidningen.se, www.nlt.se, hjotidning.se, provinstidningen.se, dalslanningen.se, kt.se och varmlandsaffarer.se och är ansvarig för den behandling av dina personuppgifter som är kopplad till dessa webbplatser.
De flesta av titlarna finns även som appar för Apples mobila enheter samt Android-enheter.
Hockeyappen finns endast som app och förekommer inte som webbplats.

Utöver de personuppgifter som samlas in för både digitala prenumerationer och pappersprenumerationer kan vi även komma att samla in:

• – teknisk information om vilken typ av enheter (t ex mobil, läsplatta eller dator) som används för att ta del av Tjänsten, enhetens unika ID, IP-     adress och uppgift om vilket nät som enheten använder;
  • – information om hur användaren söker på och annars nyttjar sajterna, information om telefoni, IPadress samt cookies som kan identifiera         inloggning och enhet; och
  • – platsinformation om användaren använder någon platsbaserad tjänst.

Denna behandling grundas på det avtal du ingår när du köper Tjänsten och är nödvändig för att vi ska kunna leverera Tjänsten. Se vidare information om cookies längre upp på denna sida.
För att vi ska kunna upprätthålla en bra kvalitet på våra tjänster behöver vi även behandla information om hur våra användare söker på och annars nyttjar sajterna. Den lagliga grunden för denna behandling är intresseavvägning, eftersom vi har ett berättigat intresse av att utveckla och förbättra Tjänsten. Du kan invända mot behandlingen genom att kontakta gdpr@nwt.se.

För dig som skickar in en familjeannons

För att kunna skicka in en familjeannons måste du ange namn, telefonnummer och e-postadress. Uppgifterna behandlas av oss och vår samarbetspartner Citygate, som driver vår annonstjänst. Ändamålet med behandlingen är att vi ska kunna komma i kontakt med dig, t.ex. om din annons inte blir godkänd för publicering. Om du inte lämnar dessa personuppgifter till oss kan du inte ingå avtal med oss, vilket i sin tur innebär att din annons inte kan publiceras.

För dig som skickar in en insändare

Allt material på insändarsidan i NWT lagras digitalt och tillhandahålls i vår arkivdatabas. Materialet publiceras även på internet. Vi förutsätter att insändarskribenten medger denna lagring och detta tillhandahållande samt publicering.

För dig som deltar i en tävling
Anställda hos NWT Gruppen AB med dotterbolag, samt deras familjemedlemmar och andra personer som hjälpt till vid tävlingen/evenemanget, får ej delta i våra tävlingar. Om du är under 18 år behöver du målsmans tillåtelse att delta i tävlingen. Vid tävlingar där vinnaren utses av jury kan beslut ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
Genom att skicka in ditt tävlingsbidrag till oss ingår du ett avtal med oss. För att kunna uppfylla våra åtaganden enligt avtalet och möjliggöra för dig att delta i tävlingen behandlar vi de personuppgifter du anger om dig själv, såsom namn, adress och e-postadress. Vi kommer endast att använda dina personuppgifter för att följa upp tävlingen samt för att kunna utse en vinnare. När en vinnare är dragen raderas personuppgifterna. Om du vinner tävlingen kommer dina personuppgifter däremot att arkiveras hos oss.

För hantering av våra applikationer
Våra applikationer behandlar namn, e-post och lösenord för inloggningen, vilket lagras lokalt på enheten. Då intressen eller val görs i applikationen behandlas det som en anonymiserad ström. Geoposition behandlas (om man godkänt det) för att avgöra om ett val av intresse stämmer och lagras bara så länge den är aktuell. All behandling sker inom EU.

NWT är ett mediaföretag som producerar relevant journalistiskt material. För att det ska vara ekonomiskt möjligt att fortsätta med det i framtiden behövs intäkter från digitala annonser. Detta är ett berättigat intresse för oss som vi har bedömt väger tillräckligt tungt för att rättfärdiga behandlingen av personuppgifter.

För bokföring
Samtliga i denna integritetspolicy angivna personuppgifter som utgör räkenskapsinformation enligt bokföringslagen behandlas för bokföringsändamål. Den lagliga grunden för vår behandling av dina personuppgifter är att behandlingen är nödvändig för att fullgöra våra rättsliga förpliktelser.

Utlämnande av personuppgifter
NWT kan komma att dela dina personuppgifter med andra. Detta för att NWT ska kunna genomföra exempelvis distribution av tidningar och leverera avtalade tjänster till läsare och kunder. Vid all hantering av personuppgifter iakttas alltid hög säkerhet och sekretess. Som exempel på externa parter som NWT lämnar ut personuppgifter till kan nämnas distributionssystem, prenumerationssystem, e-posthanteringssystem, leverantörer av digitala tjänster (betaltjänst, inloggningsportal, webbdrift o dyl), företag som utför administrativa tjänster åt NWT, annonsbyråer och samarbetspartners för direktmarknadsföring såsom Facebook och Google.

NWT:s samarbetspartners kan också komma att behandla dina personuppgifter. Dessa samarbetspartners kommer endast att kunna ta del av dina personuppgifter i avidentifierad form, så att partnern inte kan koppla uppgiften till dig som individ. Undantag från detta görs när samarbetspartnern behöver uppgiften för att kunna fullgöra avtal, till exempel för att kunna leverera beställd tjänst till eller att säkerställa betalning från dig.
NWT förbinder sig till att ha giltiga personuppgiftsbiträdesavtal med samtliga leverantörer.

Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

De uppgifter som du lämnar vid köp på våra webbplatser som exempelvis kortnummer,personnummer och belopp skickas till Payex, vilka anlitas av oss för säkra kortbetalningar. Payex har inte tillåtelse att föra dessa uppgifter vidare, förutom till kortföretagen för auktorisering av det belopp som kommer att debiteras ditt kort vid betalning.

Dina rättigheter

Du har enligt dataskyddsförordningen rätt att utan kostnad få ett utdrag av de personuppgifter som vi behandlar om dig samt information om hur vi behandlar dem, under förutsättning att du kan bevisa din identitet.

Du har rätt att begära rättelse eller komplettering av de personuppgifter som vi behandlar om dig. Under tiden vi kontrollerar om uppgifterna är korrekta kan du begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas, vilket innebär att de endast får lagras av oss tills vidare. I det fall du har lämnat samtycke till en behandling har du en rätt att när som helst återkalla ditt samtycke. Om du återkallar ett samtycke och vi inte har någon annan laglig grund att stödja oss på kommer den berörda behandlingen av dina personuppgifter att upphöra, dock utan att påverka lagligheten av den behandling som redan utförts.

Alla begäranden ska göras skriftligen samt av dig personligen. Detta innebär att du, om du mejlar in din begäran, måste kontakta oss från samma mejladress som vi har registrerad på dig i vårt kundregister. Vid fysiskt besök behöver du legitimera dig.

Om du anser att vår behandling av dina personuppgifter är olaglig eller inte sker på ett korrekt sätt har du en rätt att inge ett klagomål till Datainspektionen:

Datainspektionen
Box 8114
104 20 Stockholm

Observera att rättigheterna i detta avsnitt inte gäller för dig som skickat in en insändare till NWT. Behandlingen av dina personuppgifter omfattas i en sådan situation av den grundlagsskyddade tryck- och yttrandefriheten, vilka är undantagna GDPR.

Kontakt
Om du har frågor om vår behandling av dina personuppgifter, kontakta gdpr@nwt.se.

Prenumerationsvillkor

Innehåll

Våra tjänster ger dig möjlighet att ta del av ett föränderligt innehåll av nyheter och annat innehåll. NWT utvecklar tjänsterna löpande, vilket innebär att vi utan meddelande kan lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. NWT reserverar sig för eventuella skrivfel i vårt innehåll där det lämnas uppgifter om tjänsterna.

Våra digitala produkter kan innehålla länkar till andra webbplatser som inte står under vår kontroll. NWT ansvarar inte för integritetsskydd eller innehåll på dessa webbplatser utan tillhandahåller länkarna enbart för att underlätta för våra besökare att hitta mer information inom specifika områden.

I din pappers- eller e-tidning finns ibland redaktionella bilagor, annonsbilagor, reklammaterial och samhällsinformation. Genom att teckna en prenumeration accepterar du att ta emot såväl tidningen som medföljande innehåll.

Förmånskort

I din prenumeration kan det ingå ett förmånskort (detta gäller för närvarande prenumerationer på SLA, MT och Karlskoga Tidning/Karlskoga-Kuriren). Förmånskortet är digitalt och finns att tillgå via ditt digitala konto. Erbjudanden kopplade till förmånskortet annonseras via våra webbplatser, pappers- och e-tidningar, din e-postadress eller via SMS. Som prenumerant har du även tillgång till andra erbjudanden vid sidan av våra förmånskort.

Avtalstid

Avtalstiden på din prenumeration är beroende av vilket betalningssätt och prenumerationsform som du har valt.

Tillsvidareprenumeration

Tillsvidareprenumeration innebär att prenumerationen fortsätter utan avbrott vid övergång till ny betalningsperiod. Prenumerationen anses förnyad om uppsägning inte sker en vecka före ny betalningsperiod startar. Utebliven betalning gäller inte som uppsägning av prenumerationen.

Tidsbestämd prenumeration

Tidsbestämd prenumeration innebär att prenumerationen upphör vid betalningsperiodens slut. Vill du förlänga prenumerationen eller byta till tillsvidareprenumeration kontaktar du vår kundtjänst. För att undvika avbrott i leveransen måste du kontakta oss senast en vecka före prenumerationsperiodens slut.

Betalning

För att köpa en prenumeration, eller annan digital produkt, måste du vara 18 år eller äldre samt myndig. Genom ditt köp intygar du att de uppgifter som du lämnar om dig själv är sanna och riktiga.

Betalning via pappersfaktura, e-faktura och autogiro

En betalningsavi kommer att skickas till dig inom 14 dagar efter att du beställt en prenumeration. En aviavgift på 29 tillkommer på alla våra pappersavier. Du kan välja att betala genom e-faktura (endast för privatpersoner) eller genom autogiro. Betalning sker i förskott och återbetalning medges inte vid uppsägning av prenumerationen innan betalningsperiodens slut . (För mer information, se avsnittet Ångerrätt).

Utebliven betalning av faktura

Om betalningen för prenumerationen uteblivit och vi skickar en betalningspåminnelse till dig, tillkommer en påminnelseavgift på 30 kronor. Om betalning uteblivit längre än 30 dagar har vi rätt att säga upp prenumerationen. Detta sker genom att vi slutar leverera din produkt och skickar en slutfaktura. Slutfakturan baseras på ordinarie prenumerationspris för den perioden.

Betalning med kort

Om du valt att teckna en månadsvis löpande prenumeration med kortbetalning är avtalstiden 30 dagar med början den dag du genomför köpet. Så länge du inte säger upp din prenumeration förnyas den automatiskt vid avtalsperiodens slut Du debiteras då för 30 nya dagar utan att särskilt meddelande sänds till dig om detta.

Alla betalningar sker i förskott. Vid uppsägning avslutas prenumerationen vid utgången av den redan betalade avtalsperioden. Någon återbetalning sker inte.

Vi använder oss av Payex för säkra kortbetalningar. Vid betalning med kort kommer ditt kort att debiteras direkt vid köptillfället.

Om vi justerar våra priser kommer du att få meddelande om det. För det fall vi inte kan debitera den överenskomna summan från ditt kort kommer vi att kontakta dig och be dig se till att beloppet kan debiteras inom tre dagar. Kan vi efter dessa tre dagar fortfarande inte debitera den överenskomna summan kommer din prenumeration att avslutas omedelbart.

Utlandsbetalning

Vid utlandsbetalning, ange följande uppgifter:

SWIFT-kod: HANDSESS

IBAN-nr: SE9760000000000179298348

Priser

Information om priser för våra tjänster och prenumerationserbjudanden finns på våra webbplatser. Alla priser som anges är i svenska kronor (SEK) och inkluderar moms. Om momsen ändras förbehåller vi oss rätten att ändra priserna på motsvarande sätt.

Vi reserverar oss för felaktigt angivna priser på våra webbplatser.

Bekräftelse på genomfört köp

När du har köpt och betalat en prenumeration via internet kommer en bekräftelse att skickas till dig via den e-postadress som du uppgett i samband med köpet. I bekräftelsen framgår vad du har köpt och från och med vilken dag din prenumeration börjar gälla. De uppgifter som du angett i beställningen kommer även att framgå av bekräftelsen och vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ber vi dig att kontakta kundcenter.

Dina rättigheter som konsument

Du som konsument har rättigheter, bland annat, i enlighet med Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59) och E-handelslagen (2002:562) när du köper varor och tjänster på distans, exempelvis via internet. Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer (läs mer på konsumentverket.se). Kontakta kundtjänst om du är missnöjd med varor eller tjänster som du har beställt via våra webbplatser.

Om du trots detta inte är nöjd kan du vända dig till Allmänna reklamationsnämnden (Allmänna reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm) eller till EU-kommissionens onlineplattform för tvistelösning: http://ec.europa.eu/odr. Vi åtar oss inte att delta i alternativa tvistelösningsförfaranden, men kommer att ta slutlig ställning till denna fråga vid en uppkommen tvist.

Ångerrätt

Du har rätt att ångra ditt köp av prenumeration inom 14 dagar från den dag du har fått din första leverans. För att utnyttja din ångerrätt ber vi dig att kontakta oss via e-post så snart som möjligt. Eventuell återbetalning av det inbetalade beloppet kommer att göras av oss. När återbetalning sker avräknas kostnaden för de leveranser du fått.

Uppehåll och adressändring

Det är inte möjligt att göra uppehåll i din digitala prenumeration Du kan göra ett tillfälligt uppehåll i din prenumeration av papperstidningen, eller ändra din adress via länkar i ditt digitala konto.

Under uppehållet av papperstidningen har du tillgång till e-tidningen och plusartiklar på våra siter. Någon förlängning av prenumerationsperioden på grund av uppehållet görs inte.

Under särskilda omständigheter, till exempel sjukhusvistelse, kan du göra ett tillfälligt uppehåll i prenumerationen där din prenumerationsperiod förlängs med de dagar som uppehållet motsvarar. Du har då inte tillgång till e-tidningen eller plusartiklar.

Immateriella rättigheter

NWT innehar alla rättigheter (upphovsrätt) till våra webbplatser, papperstidningar samt övriga digitala produkter. Mångfaldigande, kopiering, överlåtelse, försäljning, överföring eller varje annan form av utnyttjande av sådant innehåll – såväl för kommersiella som icke-kommersiella ändamål – är förbjuden och förutsätter tillstånd av oss.

Friskrivningar

Utöver vad som i övrigt framgår av villkoren gäller följande friskrivningar avseende NWT:s ansvar. NWT friskriver sig från ansvar hänförligt till våra digitala tjänsters – inräknat webbsidornas – funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Detsamma gäller för prenumerationer av våra papperstidningar. Friskrivningen omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda tjänsterna, inräknat material eller information hänförligt från dessa. Vidare friskriver sig NWT från allt ansvar för information, produkter, tjänster, erbjudanden med mera från tredje part oavsett om du fått del av dessa genom våra tjänster.

Omständigheten att en friskrivning enligt ovan skulle gå utöver vad som följer av tvingande lag påverkar inte de övriga friskrivningarna.

Villkorsändringar

NWT har rätt att ensidigt ändra Användarvillkoren. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett och hållits tillgängliga. Om du inte godtar villkorsändringen ska du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp ditt digitala konto.

Överlåtelse

Dessa allmänna och särskilda villkor, och de rättigheter och skyldigheter som följer genom ditt köp, kan inte överlåtas eller överföras till annan part av dig. Det står dock oss fritt att överlåta våra rättigheter och skyldigheter enligt dessa allmänna och särskilda villkor.

Tvistelösning

Villkoren och ditt användande av våra tjänster lyder under svensk lag och eventuella tvister ska avgöras av svensk allmän domstol.

Leverans av papperstidningen

Vår strävan är att du ska få tidningen levererad i brevlådan varje utgivningsdag. En förutsättning för detta är att din brevlåda är märkt med ditt efternamn och gatunummer (för boende i lägenhet räcker efternamn). Brevlådan ska vara placerad vid tomtgränsen och i vissa fall är det nödvändigt att adressen framgår på brevlådan. Vi kan komma att kontakta dig avseende brevlådans placering.

I vissa områden kan vi inte leverera tidningen med morgondistribution till dig, utan använder oss av PostNord. Detta innebär en senare leveranstid. Vi informerar dig om du berörs av förändringar i distributionen.

Vid utebliven tidning, kontakta NWT Direkt eller Prolog (beroende på distributör inom ditt område) för information om orsak, samt eventuell kompensation. Kontakta kundtjänst angående utebliven tidning som distribueras av PostNord.